CV‎ > ‎

Ansioluettelo 02

4

Opiskelun aikana olin jo kiinnostunut tutkimustyöstä, joka Ifittyi ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan ja urheilusuorituksiin.

Työura

Vuonna 1959 aloitin työurani merimiesten kaupungissa jäämeren rannikolla Severodvinskissa, jossa olin lasten ja nuorten luistelukoulun valmentajana. Luistelusaavutusten ansiosta minulle tarjottiin vuonna 1961 työtä Valkovenäjän pääkaupungissa Minskin polyteknisessä korkeakoulussa.

Vuonna 1966 hakeuduin töihin Minskin Yliopistoon, jossa jatkoin myös tutkimustöitä. Edustin Valkovenäjää luisteluseurassa muutamia vuosia. Hakeuduin myös oppaan koulutukseen ja vapaa-aikoina harrastin opastusta Minskissä.

Haaveilin aina pääsystä lähemmäksi "kotiseutua", joten muutin vuonna 1971 Valkovenäjältä Leningradin alueelle Hatsinaan, jossa työskentelin opettajana ja liikunnan osaston johtajana pedagogisessa ammattikoulussa ja myöhemmin luistelukoulun varajohtajana ja valmentajana.

Vuonna 1980 hakeuduin Leningradin Intourist-matkatoimistoon koulutukseen, jonka sain Leningradissa ja Moskovassa. Olin hyväksytty Intouristin suomenkieliseksi oppaaksi. Otin vastaan suomalaisia turisteja ja esittelin heille Leningradin nähtävyyksiä ja olin matkaoppaana myös muihin turistikohteisiin Neuvostoliitossa. Hatsinassa olin perustamassa v. 1988 - 1989 Inkerinliittoa, jossa viimeaikoina työskentelin aktiivisesti ja osallistuin tapahtumiin, jotka liittyivät Inkerin kirkon elvyttämiseen. Lauloin inkeriläisten kuorossa, joka esiintyi Jumalan palveluksissa. Pidin Hatsinan kulttuuritalolla

suomenkielisiä kursseja inkeriläisille ja järjestin pienen lauluryhmän opiskelijoista ja esiinnyimme esim. vuonna 1991 juhannusjuhlissa Tuutarissa.

Suomen vuodet

Muutin Suomeen 7.11.1990 ja samana päivänä aloitin työt siivoojana Lindströmin siivousfirmassa. Hain kovasti koulutustani vastaavaa työtä opettajana tai turistioppaana, mutta inkerinsuomalaisena paluumuuttajana työtä en saanut. Työsuhteeni päättyi pyynnöstäni, koska ryhdyin lähiomaiselleni omaishoitajaksi.

Olin 4 vuotta kehitysvammaisen lähiomaiseni palkattomana omaishoitajana, koska en tiennyt, että siitä saisi palkkaa, eikä viranomaiset sellaisesta kertoneetkaan mitään. Toimin tällä hetkellä lähiomaiseni edunvalvojana.

.


Comments