CV‎ > ‎

ANSIOLUETTELO 02

  • Aloitin siellä luistelun harrastamisen. Ammattiopiston liikunnan opettaja huomasi minussa "luistelijan ainesta" ja kannusti siinä minua. Harrastin pikaluistelua noin 15 vuotta ja menestyinkin mukavasti juniori- ja ylioppiIaiden joukossa. Jatkoin opiskelua Arkhangelin sain 1959 vuonna valmistuessani josta korkeakoulussa, Pedagogisessa korkeakouIuopettajan pätevyyden ja arvon, aineina ihmisen anatomia, fysiologia ja liikunnan kasvatus.

  • Opiskelun aikana olin jo kiinnostunut tutkimustyöstä, joka liittyi ihmisen anatomiaan )a fysiologiaan ja urheilusuorituksiin,

Työura

  • Vuonna 1959 aloitin työurani merimiesten kaupungissa jäämeren rannikolla Severodvinskissa, jossa olin lasten ja nuorten luistelukoulun valmentajana. Luistelusaavutusten ansiosta minulle tarjottiin vuonna 1961 työtä Valkovenäjän pääkaupungissa Minskin polyteknisessä korkeakoulussa.

  • Vuonna 1966 hakeuduin töihin Minskin Yliopistoon, jossa jatkoin myös tutkimustöitä. Edustin Valkovenäjää luisteluseurassa muutamia vuosia. Hakeuduin myös oppaan koulutukseen ja vapaa-aikoina harrastin opastusta Minskissä.

  • Haaveilin aina päsystä lähemmäksi -kotiseutua-, joten muutin vuonna 1971 Valkovenäjältä Leningradin alueelle Hatsinaan, jossa työskentelin opettajana ja liikunnan osaston johtajana pedagogisessa ammattikoulussa ja myöhemmin luistelukoulun varajohtajana ja valmentajana.

  • Vuonna 1980 hakeuduin Leningradin Intourist-matkatoimistoon koulutukseen, jonka sain Leningradissa ja Moskovassa. Olin hyväksytty Intouristin suomenkieliseksi oppaaksi. Otin Leningradin nähtävyyksiä ja olin vastaan suomalaisia turisteja ja esittelin heille matkaoppaana myös muihin turistikohteisiin Neuvostoliitossa.

  • Hatsinassa olin perustamassa inkeriläisten kanssa v. 1988 - 1989 Inkerinliittoa, jossa viimeaikoina työskentelin aktiivisesti ja osallistuin tapahtumiin, jotka liittyivät Inkerin kirkon elvyttämiseen. Lauloin inkeriläisten kuorossa, joka esiintyi Jumalan palveluksissa. Pidin Hatsinan kulttuuritalolla suomenkielisiä kursseja inkeriläisille ja järjestin pienen lauluryhmän opiskeIijoista ja esiinnyimme esim. vuonna 1991 juhannusjuhlissa Tuutarissa.

2012-06-01-14-29-35-01.pdf


Comments