CV‎ > ‎

ANSIOLUETTELO 03

Suomen vuodet

  • Haaveilin aina pääsystä Suomeen, koska tunsin itseni suomalaiseksi. Presidentti Mauno Koivisto avasi portit inkerinsuomalaisille Suomeen 10.4.1990 YLE:n Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa, jossa hän kertoi, että inkeriläiset ovat suomalaisia ja heidät voidaan rinnastaa esim. Amerikan- ja Ruotsin suomalaisin paluumuuttajlin. Tästä alkoi minun henkilökohtainen muuttoprosessi, joka toi minut Suomeen 7.11.1990.

  • Muutin Suomeen 7.11.1990 ja samana päivänä aloitin työt siivoojana Lindströmin siivousfirmassa. Hain kovasti koulutustani vastaavaa työtä opettajana tai turistioppaana, mutta inkerinsuomalaisena paluumuuttajana työtä en saanut. Työsuhteeni päättyi pyynnöstäni, koska ryhdyin lähiomaiselleni omaishoitajaksi.

  • Olin 4 vuotta keffitysvammaisen lähiomaiseni palkattomana omaishoitajana. Omaishoitajan työ oli ympärivuorokautista, mutta minulle ei maksettu mitään palkkaa, eikä viranomaisetkaan kertoneet minulle, että siitä olisi voinut saada jonkinlaisen korvauksen. Toimin tällä hetkellä lähiomaiseni edunvalvojana.

  • Kehitysvammaisen lähiomaiseni hoitoa järjestellessäni olen tutustunut perusteellisesti kolmeen kehitysvammaisten hoitolaitoksen toimintaan, sekä useampaan kehitysvammaisille ja autistisille tarkoitettuun asumisyksikköön.

  • Kehitysvammaisten harjaantumisopetukseen, sekä toisen asteen erityisopetukseen ja myös työtoimintaan olen paneutunut. Samoin kuntakohtaiset, sekä erityishuoltopiirin kehitysvammapalvelut ovat hyvin tuttuja. Kokemusteni ja havaintojeni perusteella voin todeta, että Suomen kehitysvammahuollon toiminnoissa ja toimintakulttuurissa olisi paljon kehitettävää.

  • Olen valittu Vantaan Asperger- ja autistien ry: n johtokuntaan v. 2006. Edunvalvojan tehtävän lisäksi olen ollut aktiivisesti yhteiskunnan vapaaehtoistoiminnassa. Olen saanut vapaaehtoistyöntekijän koulutuksen, jonka ovat järjestäneet Vantaankosken seurakunnan diakoniatyöntekijät. Olen saanut kahden päivän mittaisen ensiapukoulutuksen, jonka järjestäjinä toimivat Myyrmäen kirkon diakoniatyöntekijät.

  • Olen ollut runsaat 3 vuotta vapaaehtoisena vahtimestarina Myyrinkodissa. Kesällä 2004 olin viikon mittaise1la rippikoululeirillä ripari-mummona. Olen toiminut aktiivisesti Vantaankosken seurakunnan puutarharyhmässä. Olen hakeutunut vapaaehtoistyöntekijäksi Myyrmäen kirkon kahvilaan, jonka aloitan keväällä.

  • Olen pitänyt lyhyen venäjänkielisen kurssin ystävyysseurakuntien viikolla. Osallistuin aktiivisesti 31.8 - 6.9.2006 Vantaan seurakuntien järjestämään rukouskampanjaan. Toimin aktiivisesti Inkerinmaalla sijaitsevan Mariakodin ystävissä ja olen osallistunut vapaaehtoisena tulkkina Mariakodin hoitohenkilökunnan koulutukseen Suomessa vuonna

2012-06-01-14-30-14-01.pdf


Comments