IHMISOIKEUDET‎ > ‎Kehitysvammaiset‎ > ‎

Piina jatkuu

Viola Heistosen piina jatkuu

Viola Heistonen, 73, ei ole vieläkään saanut tavata tyttärenpoikaansa.

ANU PAKARINEN

HANKAUS Raution toimintakeskuksen ja Viola Heistosen välillä jatkuu. Heistonen kertoo, ettei häntä ole vieläkään päästetty katsomaan laitoksessa asuvaa tyttärenpoikaansa, autistista Olegia.

  • Tilanne jatkuu entisellään. Maaliskuussa meillä on kolmet syntymäpäivät, minun, 96 vuotta täyttävän äitini sekä Olegin. Pyysin, että voisimme tavata ja viettää syntymäpäiviä yhdessä Olegin mutta se kiellettiin, Heistonen suree.

Heistosella on kirjallinen lausunto lääkäriltä, jossa sallitaan valvotut tapaamiset Olegin kanssa. Raution toimintakeskuksessa todistuksen olemassaolo kuitenkin kiistetään, Heistonen ihmettelee.

Viimeksi viime viikolla vierailupyyntö evättiin. Salassapitovelvollisuuden vuoksi Olegin tapausta ei voida kommentoida Olen pyytänyt turhaan apua SPR:ltä, kehitysvammahuollosta, diakoniatyöntekijältä, papilta ja potilasasiamieheltä.

  • En uskalla yksin mennä toimintakeskukseen, vaan haluan jonkun mukaan todistajaksi. Ettei minun väitetä jälkikäteen syyllistyneen vaikka kotirauhan rikkomiseen.

  • En tiedä yhtään, miten oleg reagoi minut nähdessään. Emme ole tavanneet pian kolmeen kuukauteen. Ennen soltinjoka ilta Olegille, mutta se kiellettiin. Oleg voi olla vihainen, kun ei ymmärrä miksi hänet hylkäsin. Heistosen vierailut kiellettiin syytä ihnoittamatta tammikuussa.

Myöhemmin Heistoselle selvisi, että hänen epäillään pahoinpidelleen lapsenlastaan. Toimintakeskus on tehnyt asiaa koskevan tutldntapyynnön poliisille. Heistonen kiistää jyrkästi syytökset.

Raution toimintakeskuksesta todetaan, että heille asiakkaan etu on aina tärkein. Salassapitovelvollisuuden vuoksi Olegin tapausta ei voida kommentoida tarkemmin.

2012-06-01-14-52-36-02.pdf


Comments