IMATRA‎ > ‎

Putin ja Venäjä on laitettava koville

4 15.2.2012

IMATRALAINEN PÄÄKIRJOITUS

Putin ja Venäjä on laitettava koville

Venäläiset ostivat Imatralta viime vuonna 72 kiinteistöä. Määrä vastaa noin 15,5 prosenttia kaikista venäläisten Suomessa vuonna 2011 tekemistä kiinteistökaupoista.

    Luvut perustuvat Ilta-Sanomien 13.2. julkaisemaan artikkeliin. Yhteensä venäläiset rohmusivat Imatralta ja sen naapurikunnista 177 kiinteistöä, joka vastaa jo yli 38 prosenttia venäläisten kaikista kiinteistökaupoista.

Avoin ja suvaitsevainen Suomi sallii nämä kaupat ilman narinaa. Sen sijaan rajan toiselta puolen ei kiinteistöjä niin vain ostetakaan, siitä pitää huolen Venäjän valtio ja sen rautakansleri, pääministeri Vladimir Putin. Raja on siis auki vain toiseen suuntaan.

Mikäli sama meno jatkuu, en pitäisi ihmeenä, jos kaavaillusta viisumivapaudestakin tulisi yksipuolinen: raja on auki venäläisille, mutta "arveluttavat" suomalaiset ovat edelleen pakotettuja viisumin käyttöön.

Presidentti Tarja Halonen ( sdp. ) nosti viimeisellä Venäjän vierffilullaan maakaupat esffle keskustelussaan Putinin kanssa. Se oli yksi Halosen rohkeimmista avauksista Suomen ja Venäjän välisissä keskusteluissa. Saa nähdä, onko Halosesta näyttämään esimerkkiä ja lyömään ruplia pöytään, jos ja kun sopiva kiinteistö Venäjältä rajan läheisyydestä löytyisi.

Halosen seuraajan Sauli Niinistön ( kok. ) tulisi jatkaa Putinin ja Venäjän prässäämistä maakauppojen suhteen. Itse epäilen kovasti, olisiko suomalaisilla todella halua ja uskallusta lähteä kiinteistökaupoille rajan taakse, mutta ainaldn yhtäläinen mahdollisuus siihen tulisi olla. Tosiasia vain on, että suomalainen kiinteistö on venäfflisille houkuttelevampi ostokohde kuin venäläinen kiinteistö suomalaisille.

Karri Kannala
Päätoimittaja

2012-02-16-10-36-45-01.pdf


Comments