Kysymys: Liikenneministeriön poliittinen kanta

Arvoisa liikenneministeri MerjaKyllönen.

Suomen ja Venäjän perinteiselle lähialueyhteistyölle etsitään uusia muotoja. Lähivuosina valtaosa investoinneista keskittyy Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kehittämiseen.

Epäilemättä Imatra on tärkeä Suomen ja Venäjän välinen rajanylityspaikka ja Suomen kaupungeista Imatra on kasvattanut Helsingin jälkeen toiseksi eniten suosiotaan venäläismatkailijoiden keskuudessa. Suomalaisten matkailu Venäjälle on myös vikastunut ja esim. Imatran rajaylityspaikan kautta jopa 20 prosenttia, joten Imatran rajanylityspaikka tarvitsee laajennusta ja rahoitustakinon jo löydetty, ainakin lehtikirjoitusten mukaan.

Tässä mielessä olisin hyvä aloittaa radikaaliset muutokset Imatra- Svetogorsk rajanylityspaikassa. Imatra ja Svetogorsk (entinen Enso) ovat kaksoiskaupunki!

Mikä ihmeen kaksoiskaupunki jos ei ole todellista mahdollisuutta kansalaisille siirtyä yhdestä osasta kaupunkia toiseen? Ei silloin tavallinen kansa molempien puolien rajaa hyödy ja iloitse tästä "kaksosesta" mitenkään.

Mielestäni nyt olisikin ajankohtaista aloittaa muutokset Imatran ja Svetogorskin (Enson) välisen rajan ylittämisessä ja hoitaa asiat niin, että kaksoiskaupungin asukkaat saisivat vapaammin liikkua kaupunkialueen yhdestä osasta toiseen!

Aion ehdottaa Imatran kaupungille paikallisliikenteen reitit kulkemaan siten, että päätepysäkki olisi Svetogorskissa. Näin tavallinen kansa saisi mahdollisuuden liikkua kaksoiskaupungin osasta toiseen. Siitä hyötyisi tavallinen ihminen eikä kaksoiskaupunki olisi vain suurten johtajien välinen toiminta!

Kysynkin ministeriönne tämän hetkistä poliittista kantaa asiaan. Tuletteko vastustamaan vaiko kannattamaan mahdollisesti esitettävää hanketta, jossa Imatran paikallisliikenne ulotetaan Svetogorskiin?


Comments