Ministeri Merja Kyllönen: Köyhät. Ajakaa polkupyörällä!

Lähettäjä: Kyllönen Merja Merja.Kyllonen@lvm.fi
Päiväys: 10. lokakuuta 2012 15.14
Aihe: Vastaus viestiinne
Vastaanottaja: vheistonen@gmail.com

Hyvä Viola Heistonen

Kiitos yhteydenotostanne. Kysyin Rajavartiolaitokselta lisätietoja rajanylityksestä Imatralla ja vastaan teille saamieni tietojen pohjalta.

Rajan ylittäminen on sallittu ajoneuvoilla. Tämä perustuu rajavaltuutettujen päätökseen vuodelta 2002, jossa Imatra avattiin kansainväliselle ajoneuvoliikenteelle, lisäksi 2007 on tehty päätös, jossa aukioloaika on muutettu 24h.

Tieliikennelain 2 a §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan ”Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: … 1) ajoneuvolla maalla kulkemaan tarkoitettua laitetta, joka ei kulje kiskoilla” ja 2 §:n 1 momentin 11 kohdan mukaan ”Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: … 11) jalankulkijalla jalan, suksilla, rullasuksilla, luistimilla tai vastaavilla välineillä liikkuvaa ja potkukelkan, lastenvaunujen, leikkiajoneuvon, pyörätuolin tai vastaavan laitteen kuljettajaa sekä polkupyörän tai mopon taluttajaa”.

Edellä mainittu huomioiden polkupyörällä ajaminen on siis sallittua, samoin moottorikelkalla, mönkijällä, hevosrattailla jne.

Imatran hankesuunnittelussa on pyydetty varaamaan kevyelle liikenteelle (polkupyörät) oma kulkuväylä rajan yli (ainakin Suomen puolelle), koska Imatran ja Svetogorskin välillä liikkujia on varsinkin kesäisin paljon. Liikkuminen pyörillä moottoriajoneuvojen seassa on liikenneturvallisuuden kannalta riskialtista.

Erillistä paikallisliikenteen väylää esim. omaa kaistaa ei kannateta, vuorobusseja kulkee jo nyt aikataulujen mukaan muun liikenteen seassa ja tulevaisuudessa jonotusajat pienenevät, kun kaistoja tulee lisää ja toimintamalli muuttuu.

Merja Kyllönen
liikenneministeri


Comments